Allmänt

Föreningen Alfa Omega Raseborg r.f. är en ideell förening som vill bedriva verksamhet för barn, ungdomar, vuxna och åldringar på ett sätt som främjar deras utvecklingsmöjligheter och välbefinnande. Vi vill erbjuda kulturella, konstnärliga, sociala och terapeutiska aktiviteter.

Föreningen, som är inspirerad av den antroposofiska människobilden, registrerades i april 2008 och den har sedan starten ordnat kurser och seminarier bl.a. i samarbete med olika sektorer inom kommunen: hälsovården, utbildningen och Medborgarinstitutet Raseborg. Vi vill förankra vår verksamhet i trakten genom att aktivt ta kontakt med redan existerande institutioner och människor som verkar till förmån för våra målgrupper.

I flera länder söker man efter nya boendeformer, där olika åldersgrupper och människor med olika yrken samlas för att skapa meningsfulla sociala miljöer och motverka ensamhet och isolering. I Finland har man startat det alternativa boendet ”Loppukiri” i Helsingfors, med inspiration från ”Färdknäppen” i Stockholm.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: