Konsert till förmån för Alfa Omega Raseborg

En julikväll hade många mött upp till en mycket annorlunda musikstund i Ekenäs kyrka.

Det är nog inte ofta man för höra kombinationen orgel och elektrisk gitarr i en kyrka. Marcus Wargh är organist i Luleå och Janne Schaffer som hör till de främsta inom svensk popmusik vävde ihop två mycket olika musiktraditioner till en intensiv helhet.

Marcus har alltsedan han som liten pojke i Jakobstad fick leka på farmors elorgel sett improvisation som det viktigaste i musiken. Han spelade då mest på gehör och utvecklade på sätt en ovanlig känslighet och lyhördhet, något som studierna vid Sibeliusakademin bara förstärkte. Under konserten fick vi höra en hisnande improvisation av Wargh som ekenäspubliken sent kommer att glömma.

Janne har spelat med flera av Sveriges toppartister, ABBA, Ted Gärdestad, Björn Skifs och Cornelis Vreeswijk för att nämna några. Han om någon får verkligen gitarren att låta som om någon sjöng. I hans vackra låt Norrland fick naturen fylla kyrkan och de två improvisatörerna gav välkända psalmer och poplåtar en personlig och intim dräkt. Som extranummer gavs Så skimrande var aldrig havet.

Vi vill varmt tacka Sixten och Andreas Kåll som kom på idén att inbjuda de två musikerna för att stöda Alfa Omega Raseborgs arbete!original_322359_janne_wargh2_fin_sv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: