Besök på 3 seniorhem

Malou, Anita, Kerstin och Lasse gjorde på onsdagen den 12 oktober tillsammans med tre representanter från Gardberg Center i Karis en exkursion till tre åldringshem i regionen. Omsorgschef Kirsi Ala-Jaakkola tog oss till Hagahemmet i Ekenäs, Tenala åldringshem och Mariabacken i Pojo och vi fick en levande bild av vardagen på hemmen, deras glädjeämnen och hotbilder.
Det blev klart att åldringsvården står inför stora förändringar i vårt land och att tyngdpunkten förskjuts alltmer från ”institutsvård” mot ett mer hemlikt boende. Samtidigt upplever allt fler äldre ensamhet och isolation som ett hot mot deras välbefinnande. Alla initiativ som strävar att överbrygga klyftan mellan att ”bo hemma” och ha tillgång till en institutions tjänster ligger i tiden.

Tack för en givande dag!

En kommentar

  1. Kirsi Ala-Jaakkola · · Svara

    Tack själva för att ni kom! Härligt att det finns entusiastiska och intresserade människor som vill vara med och skapa en bättre vardag för våra äldre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: